Switch

Epizoda 3: "Sve može"

Episode Summary

Sve može – kako glasi naziv treće epizode Propelerovog podcasta, posvećen je priči o startupu iz Crne Gore - Meanderbug. Osim sjajne ideje o razvoju crnogorskog ruralnog turizma i misije da pruži zajednici zdrave i održive promjene baš u tom sektoru, čini se da Meanderbug teži ka tome da stvori novu potražnju u Crnoj Gori, zaobilazeći tako svoje najveće konkurente – Booking i Airbnb.

Episode Notes

Sve može – kako glasi naziv treće epizode Propelerovog podcasta, posvećen je priči o startupu iz Crne Gore – Meanderbug. Osim sjajne ideje o razvoju crnogorskog ruralnog turizma i misije da pruži zajednici zdrave i održive promjene baš u tom sektoru, čini se da Meanderbug teži ka tome da stvori novu potražnju u Crnoj Gori, zaobilazeći tako svoje najveće konkurente – Booking i Airbnb.

Meanderbug ima i veoma zanimljiv marketing. Pored hashtaga #svemoze, postoje još dva po kojima je ovaj startup postao popularan, a to su #crazygoodtravel i #samopolako. Naš gost, Jovan Radnić je dio Meanderbug tima, pa smo saznali nešto više o tome kako je sve počelo, zašto baš Crna Gora i kako će teći njegov dalji razvoj.

0:29 Šta je Meanderbag, kako funkcionište i zašto baš Crna Gora?

1:53 Kako teče komunikacija između vlasnika kućica i osnivača startup-a?

4:04 Koliko se sistem rezervacija razlikuje u odnosu na Booking i Airbnb?

6:54 Na čemu se bazira strategija Meanderbaga, budući da koristite sjajne hashtagove, poput #crazygoodtravel?

8:43 Otkud ti u svemu ovome? Kako si došao do toga da radiš za Meanderbug?

10:29 Planirate li širenje na druge zemlje? Vidiš li sebe u istoj kompaniji u narednih 3 ili više godina?

12:27 Šta misliš, zašto se nije desilo da neka takva ideja potekne baš iz Crne Gore?