Switch

Epizoda 7: Marketing i SEO kursevi vrijedni slušanja

Episode Summary

U ovoj epizodi govorimo o kursevima koje bi obavezno trebalo da poslušate ako ste (budući) marketar. Pomoći će vam da unaprijedite vještine na najefikasniji mogući način, a osim toga, većina je besplatna. Pored kurseva, za koje imate i linkove za pristup, savjetujemo još nešto – ne tražite brz način da nešto naučite, u marketingu to može puno da vas košta.

Episode Notes

NIjesu svi kursevui koji postoje nužno dobri i dobro je kad možete sebi da uštedite vrijeme i “naletite” baš na one koji vama odgovaraju.
Neformalna edukacija u svijetu marketinga je praktično najbolje što možete da uradite za sebe. Pored praktičnog znanja, koje je neophodo u svakom poslu, marketing tj. advertising se mijenjaju toliko velikom brzinom, da je potrebno da gotovo svakodnevno provjeravamo, testeiramo i naravno, informišemo se o novonastalim situacijama. Pošto formalno obrazvanje više služi tome da nas usmjeri i iskristališe način na koji razmišljamo, teško da će bilo koji fakultet biti u mogućnosti da baš u potpunosti isprati sve novine koje se dešavaju u tako kratkom roku. Da ne pominjemo naše fakultete i literaturu koja se nije mijenjala godinama unazad.
U ovoj epizodi govorimo o kursevima koje bi obavezno trebalo da poslušate ako ste (budući) marketar. Pomoći će vam da unaprijedite vještine na najefikasniji mogući način, a osim toga, većina je besplatna. Pored kurseva, za koje imate i linkove za pristup, savjetujemo još nešto – ne tražite brz način da nešto naučite, u marketingu to može puno da vas košta. Loše segmentirana publika, neprofesionalan pristup ili pogrešna reklamna poruka ponekad rezultiraju katastrofalnim rezultatima po brend ili kompaniju. Samo temeljno učenje i ozbiljan pristup ka razumijevanju stvarnih potreba kupaca mogu da znače dugoročan uspjeh, a sve to podrazumijeva konstantno ulaganje u obrazovanje i puno rada.

1:15 Facebook Blueprint - https://www.facebook.com/business/learn
4:18 Hubspot – Inbound Marketing Course - https://academy.hubspot.com/courses/inbound-marketing
7:19 Google Analytics - https://analytics.google.com/analytics/academy/
10:03 Hubspot – Social Media Certification - https://academy.hubspot.com/courses/social-media
14:08 Udemy – “How I hit first on Google” - https://www.udemy.com/seo-ultimate-guide/
16:00 Hubspot - SEO Course - https://academy.hubspot.com/courses/seo-training
18:29 NMKI – Stefan Gajić - https://stefangajic.com/najjaci-marketing-kurs-ikada/
20:27 Hubspot – Business Blogging - https://academy.hubspot.com/courses/blogging-training